Harvester/Bombarder LED 280-780W

Tak konecne pokracovani

1 Like

citace: HVR

Ahoj,
z jake vysky,v kolika bodech a na jakem prostoru je ten prumer 650?A jaky mas odrazovy marerial okolo vcetne podlahy a stropu?
Diky za odpoved

Nejakych 31cm, mereni puvodne na 16ti bodovem rastru,ale vsude to bylo stejne, takze pak by oko sem meril spis jen slabe a silne mista.

Ahoj Kvakosi,
tak to me mrzi,ze jste se s Carlosem najak nedohodli…Hele budu rad,kdyz by jsi postal nejaky datasheet k tomu tvymu svetylku :slight_smile: Urcite drzim palce a budu sledovat,pokud budes postovat nejaky reporty;-)Zajimalo by me jak mas vyresenou tu redundanci paralel /serie kde jaky panely mas zapojeny a v jakym poctu :wink:
Dikes!
At to roste!

Budu sledovat a držím palce.

Tak konecne pokracovani

Kazdeho asi nejvic zajimaj vysledky mereni.

Meril sem 8mi panelovou a 6ti panelovou verzi, tu ale jen velmi zbezne.

8mi panel se meril boxu 120cm a bilou folii na stenach do vysky 1,4m a na podlaze. Takze zhruba stejne podminky jak u Frynka.

vyska panelu se pocitala od panelu k cidlu, ktere ma vysku cca 2cm.

Hlavni mereni probilaho ve vysce 30-32 cm a pouzil se 16ti bodovy rastr, 10cm od okraju,20cm mezi body.

Snimac nevim presne jaky,ale citlivost od 400-700nm.

tabulky sem nekde mel,snad jeste najdu,mezi tim postnu fotky ruznych mereni, z fotek jde celkem poznat v jake pocizi cidlo v boxu je.

Zacnu asi nejmensim merenym prikonem. 8mi panel + deep red

280 wattu ze zasuvky , cca 35w z toho deep red, ktery moc na umol neprida. cca 80±


takze fotka jako spoiler co sem postnul na groweru a hodnota onech 650umol v prumeru bylo mereno na nejmensi vykon!

1 Like

433 wattu ze zasuvky

na 430w uz peknej nasup! myslim,ze nema smysl komentovat jine vyrobky :wink:

2 Likes

640w ze zasuvky

nejosvetlenejsi bod

a nejhorsi

a zbytek nakej prumer

pri teto wattazi by mohl byt panel o nejakych 5 cm vys,byl by jeste lepsi rozptyl. Na mereni bohuzel nebyl cas :frowning:

2 Likes

na max vykon 780w sem panel ani nemeril vzhledem k hodnotam :smiley: mozna ve 150cm stanu a vyssi pozici svetel by to smysl melo, ale uz pri 630w to je trochu prestrel :smiley:

Kdyz sem poprve svetlo zapl na nejakych 350w jen v prostoru nad zemi a mel hned vedle pustene 6ti kilo HPS, vypadalo jako bludicka oproti panelum :smiley:

Chvili sem si rikal, jestli merak neukazuje blbosti, tam se zmeril HPS a nasel na netu naprosto identicke vysledky, takze merak je vporadku!

Nekdo by mohl namitnout "no jo,ale ty to mas nizko, to nic neprosviti"

ok, zmenme parametry. A to o hodne!!

Takze svetlo je nyni ve vysce nakych 95 cm! 630w ze zasuvky±

tak neprosviti jo? :smiley: myslim netreba dalsich komentaru

2 Likes

Zdar Kvakos,jen tech.dotaz…ten box byl tedy 120x120 zakladna a to svetlo 8 panelu jo…a proc to je poskladany z tolika panelu…nechapu?Je k tomu nejakej technickej duvod?Proc to neudelat na 4 panely ?To musi byt zbytecna prace ne…Jinak hodnoty vypadaji v pohode…ja osobne bych od toho jeste odecetl nejaky procenta…jelikoz teplota okoli taky udela nejaky ztraty.Jsem zvedav na tvuj pest…Drzim palce na 2g/W.
At to roste!

Protoze vic panelu ti zaruci perfektni rozptyl a distribuci svetla s vybornou efektivitou.

Nevim co myslis za procenta,ale nic se neodecita. Panely byly testovany v realnych podminkach s dlouhodobou zatezi, navic bez ofuku.

Nechci si svuj vytvor zbytecne chvalit, ale hodnoty “nevypadaji v pohode” , dle me sou skvele!

2g/w je obrovska nadsazka, navic podminky nakonec nejsou jake mely byt. vse popisu pozdeji.

Ok…ale moc tomu stejne nerozumim…jaky je rozdil kdyz ten panel bude 2x vetsi osazeny stejnym poctem diod a proste jich bude 2x min…to je uplne to samy…neco podobnyho si ted taky vyrabim a moc to proste nechapu…nejlepsi by bylo to preci osadit na desku 120x120 a ne to rvat na 6 -8 desek :wink:
Tase tal jak to mas ty to je lepsi pro manipulaci a pripadny troubleshooting…jinak ten rozptyl se mi zda uplne stejnej…videl jsem svetla s podobnyma hodnotama…podle me zase takovej skok uz v tom delay nejde pokud borci ve vyzkumakach nudelaj novou technologii prenosu v polovodicich mezi urcitymi prvky :wink:
At se dari!

co se zde děje, je zajímavé. tento komentář byl přeložen z angličtiny do češtiny google.

1 Like

hoj, doporucuju studovat dal o ledkach, nekde nekdo ti urcite rekne proc je lepsi vic ledek na mensi vykon. myslim, ze je zbytecne tu rozebirat neco co uz se resilo 100x. at se ti tvuj vytvor povede :slight_smile:

jinak ja sem jeste nikde nevidel hotnoty ve 120 stanu okolo 1000 umol na 430w s perfektnim rozptylem :wink: ale treba nekde neco je.

Hej to si asi nerozumime…ja jedu 0.06W na kus :wink: me jde o to,ze proc delat 8 panelu,kdyz muzu mit 4 s tim samym poctem a zatezi :wink: ,vzdycky to jde rozdelit do vice vetvi ;-)Nikde jsem nenapsal,ze to jedu na vyssi proudy(zatez) :wink:
Ja jsem vystudoval elektroniku,tak moc nevim co jeste bych mel studovat :slight_smile: Ty jsi mi jeste ani neodpovedel jak jsem se
te ptal na to zapojeni co jsi zminoval pred par tydny jeste na G…serial/paralel :wink: Vim jak se to zapojuje a vim o cem pisu,jen me zajimalo jak si to zapojil ty .Moc nechapu co skryvas a tajis… :slight_smile: lide co tomu rozumi si vse muzou dohledat;-) Zase z toto nedelej takovou vedu ;-)Znam lidi co maj brutal hodnoty a okruhy,ktery chladi vodou,kde se splha PPFD i daleko vys nez je treba v CA v prave polene na slunci(CCA 2500 umol)…jsou to uz ale systemy,ktery se k pestovani nehodi a pouzvaji se k jinym ucelum :wink:
At ti to roste! :wink:

Haha chlapi to jsem netušil že jste cesi :smiley: chtělo by si to vyměnit knowhow. Každopádně ten par/moll metr by se mi hodil. Zrovna dodělávám své vlastní nové světlo že solstripu a zajímaly by mě hodnoty. Koukněte na vlákno. Světlo má 90x90. Max výkon 480w. Nějakých 100k lumenů. Rozptyl by měl být až moc dobrý :smiley:

Jen ještě nevím v čem to pojedu. Momentálně mám 75x75 ale půjdu minimálně na 1x1. Chtělo by to změrit :smiley:

1 Like

aha,tak to sme se nepochopili.

ciste prakticke a financni duvody. velke PCB sou mnohem drazsi i jejich osazovani, mensi panel se mnohem lip prizpusobi jakemukoliv prostoru a i chladice se lip sezenou.

Zapojeni je obyc serie/paralel aby nejlip matchovalo 240w a 320w HLGcka

Kvako :wink: presne to jest mel na mysli kamo!At ti to roste a drzim pesti…hlavne si porid obohacovat CO2 jak na to budes burit takove gardy! :smiley: Ja letim za 3 tydny do Kanady a mam tam nejaky soucastky na vyzvednuti,tak doufam,ze az poletim pet,ze me nebudou kontrolovat :slight_smile:

Bude nějaké pokračování?